søndag den 24. marts 2013

Buenos, natteliv, problemer, vin og alt det der


Buenos Aires
Onsdag den 6. marts 2013 var dagen, hvorpå vi ankom til Argentinas hovedstad, Buenos f*cking Aires. Efter 20 timers bustur tilbragte vi første aften på vores hostel, Milhouse Avenue, som ligger i hjertet af byen med den gode vind. Milhouse er en hostelkæde, der primært (læs: kun) er rettet mod de yngre rejsende, så der var party på Milhouse HVER aften. Den ene dag er der fest på vores hostel, dagen efter på det lidt mindre Milhouse Hipo, som ligger et stenkast fra Avenue.
På vores første aften var der fest på det andet hostel. Og vi så at det var godt. Vi fik sovet ud og var klar til morgendagens strabadser. Argentinere er helt tosset med fodbold, så selvfølgelig skulle vi se en fodboldkamp på Boca Juniors' stadion i Buenos Aires. Som opfølgning på kampen besøgte vi klubbens museum og fik historien bag et af Maradonas mål, hvor han banker bolden ind med hånden: Argentinere anser Maradona for en gud og derfor siger de at det var guds hånd, der sikrede dem sejren i den kamp. Vi lærte hermed at argentinerne er nogle fodboldglade mennesker, der ikke lægger skjul på at en af verdens bedste fodboldspillere var fra Argentina, og endda en nøglespiller i Boca Juniors.
Vi blev i det finkulturelle hjørne og tog på den enorme natklub, Rosebar, samme aften. Den stod på cerveza og Tequila indtil kl. 7 om morgenen. Indrømmet, vi skulle nok ikke have været ude og buldre dagen inden bestilling af billetter og hostel i Uruguay, men det var det værd! Der blev booket en færge til Uruguay og hjem igen hhv. søndag og tirsdag, men vi havde stadig en nat på vores eget hostel... Heldigvis er en skriftlig aftale i Sydamerika kun lige så fast som håndtryk i Paradise Hotel, så vi fik det hele ordnet med hostels og kom alligevel godt af sted søndag.



Uruguay
Efter nogle dage i travle og vilde Buenos Aires tog vi en (meget gyngende) båd til Uruguay, hvor det tør siges, at stemningen i byen Colonia del Sacremento var en del mere søvnig end det meste vi har set hernede. Så nattesøvnen blev prioriteret højt sammen med et kasinobesøg, lokale sandwiches, en gåtur i byen og ikke mindst en dag i golfvogn (man skulle have kørekort til motorcykel for at kunne leje en scooter). Så med en topfart på 35 km/t cruisede vi lidt rundt i Uruguay, som man nu engang gør. 



Back in Buenos
Tirsdag var vi hjemme i Buenos Aires, nu godt udhvilet og klar til standup og natklub igen. Det er sjovt hvordan man oplever fremmede menneskers syn på danskere. Standup-komikerne syntes danskere generelt er svære at imponere, selvom vi havde det rigtig sjovt (det hele foregik på engelsk, så vi fattede godt deres jokes). Vi er nok bare mindre gestikulerende når vi taler og mere diskrete når vi griner. Samtidigt er argentinere helt vilde med turister, der forsøger at snakke spansk og kan drikke et Tequilashot i den rigtige rækkefølge (= os tre drenge). Ellers bliver vi stemplet som veluddannede, rige og stilfulde personer, der får penge for at studere.
Én dag blev der dog vist følelser. Vi tog til en zoo, hvor vi måtte røre forskellige tigre og løver, hvor især disses unger rørte os i mere end én forstand. Lige som en dyrepasser advarer Kenneth om ikke at stå for tæt på tigerungens legetøj tager tigerungen fat om Thiis' ben og prøver at lege med ham. Stiv af skræk overlevede han til stor underholdning for resten af gruppen.



Mendoza
Mendoza startede ud med et mindre helvede, da vi sammen med to britiske backpackere steg ud af bussen som de sidste. Vi fandt vores bagage skåret i toppen og bunden. Intet var taget, dog var busselskabet ikke til megen hjælp, da der ingen på perronen der snakkede engelsk. Efter lidt søgen finder vi busselskabets kontor. Her var der dog heller ingen, der talte engelsk, hvilket betød, at kommunikationen måtte foregå gennem Google Translate. Vi Gik der fra med en besked om, at de ville ringe til vores hostel om mandagen (to dage senere).

Vi ankom til vores hostel midt i Mendoza ved Plaza Idenpencia. Et lille hyggeligt hostel, der ejes af en newzealandsk kvinde omkring de 50. Til BBQ’en om aftenen, hvor hun sidder med fandt vi hurtigt ud af, at Manuella ikke er en kvinde, man ønsker at pisse af. Til gengæld er hun utrolig venlig og deler diverse historier om andre rejsende og deres problemer/dumheder. Faktisk var det lidt svært, at få indført nogle ord under "free wine hour" og maden. Det var dog alt i alt en hyggelig aften, med masser af vin og historier om Argentinas dysfunktionelle samfund.
Søndag blev brugt til at slappe af, da alt for lukket, da argentinere selvfølgelig ikke gider arbejde om søndagen. En af de eneste aktiviteter der var mulige var hesteridning i bjergene ved solnedgang og tilhørende BBQ og måske en anelse for meget folkemusik. Dette resulterede i at "de mandlige dele" fik sig en noget hård omgang... Dyb respekt for dem, der rider til daglig!
Dagen efter skulle der smages på Mendozas helt store varemærke - vin. Dette betød en cykeltur rundt til tre forskellige vingårde i forskellige størrelse. Turen endte ud på en spritfabrik, der blandt andet er kendt for sin absinthe. Dette var en mindre behagelig oplevelse for halsen i form af en varm og djævelsk urtedrik.



Da det ikke var vejr til skydiving besluttede vi, at trekking i Andesbjergene ville være et godt alternativ. Det blev til at 4 timers trek op i 3500 meters højde med to guider, der ikke talte meget engelsk. Det var dog en fantastisk oplevelse og første gang på denne tur, at vores sved rent faktisk kom fra fysisk aktivitet. Onsdag gik turen over Andesbjergene og mod Santiago de Chile.



Santiago
Efter en bustur på en 8-9 timer (hvoraf tre af dem gik med at komme over grænsen) ankom vi til Chiles hovedstad Santiago. Her blev vi indlogeret på et centralt hostel sammen med Jonas, som vi havde mødt i Mendoza og som skal nøjagtig samme vej som os, omend han flyver til Danmark en dag senere end os.
Eftersom vi havde besluttet kun at have to overnatninger i byen, valgte vi at tage en gratis rundvisning af en enormt engageret lokal guide, hvilket indebar forklaringer om Chiles historie, vigtige personer og ikke mindst chilenske traditioner. Blandt sidstnævnte var et fænomen, der i folkemunde kaldes coffee with legs, hvilket i sin enkelthed går ud på, at forretningsmændene i middagspausen løsner slipset og drikker en kop kaffe, mens servitricerne går rundt i meget stramme og korte kjoler. Og som de kulturhungrende unge mænd vi er, skulle det selvfølgelig prøves. Derudover hang vi en del ud med Jonas, med hvem vi har aftalt at mødes senere på rejsen. Derudover kan det tilføjes, at Santiago er en alt for lækkert - nærmest europæisk inspireret - by med brede gader, flotte bygninger og lækkert vejr det meste af året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar