mandag den 11. marts 2013

Moving on


Florianopolis
Efter São Paulo hoppede vi på en bus til byen med de smukke tyskere, Florianopolis (Floripa blandt kendere). Ambitionerne var høje: vi skulle både sandsurfe, sejle i kajak og lære at stå på surfboard i løbet af de tre dage vi var der. Vores undskyldning for ikke at have nået én eneste af de ting er at vi bogstaveligt talt blev grebet af den afslappede stemning i hængekøjerne. Og at vores nattesøvn blev spoleret af en gruppe australiere og deres veninder, men det må I selv spørge ind til når vi kommer hjem. Vi prøver at holde en sober tone på vores blog!
Florianopolis byder på enestående natur, helt fantastiske strande (sådan virkeligt gode) og et pulserende natteliv. Sidstnævnte fik vi desværre ikke set ordentligt fordi vores hostel lå en times taxakørsel fra selve byen. Om dagen kan man slentre rundt i centrums charmerende gader fyldt med skolebørn, markeder og duer. Afslutningsvis kan man, som vi gjorde, nyde en "kold blondine" (en kold øl), en is eller en triple cheeseburger på en af de mange små pladser der er i byen.

Foz do Iguaçu

Vores ophold i Brasilien (indtil næste gang) blev afsluttet med et brag. Eller faktisk et skyl. Et ordentligt skyl! Ved Iguaçu falls bestilte vi den store pakke, der inkluderede safari, et lille hike og en bådtur helt tæt på vandfaldene. Det er en enestående oplevelse at se den enorme mængde vand, der fosser ned over to trin før det ender i Garganta do Diablo (djævlens gab). Under bådturen kom vi ikke helt op til djævlens gab, for der var van(d)vittigt meget strøm, men blev i stedet sejlet ind under nogle mindre vandfald. Vi har vist nok nogle optagelser af det som I kan se ved lejlighed! Dagen efter den Brasilianske side af Iguaçu drog vi til Argentina (20 minutters taxa inklusiv fremvisning af TRE pas) for at se den argentinske side. Ærlig talt så er den argentinske side både flottere, idet man står oven på vandfaldene, og op til halv pris af den brasilianske side hvad angår bådture og safari. Så ved I det, hvis I en dag kommer dertil!
En fed ting ved at backpacke er at møde nye mennesker på hostels, og en endnu federe ting er at møde folk man allerede har mødt tidligere på turen. Ved vandfaldene mødte vi Mitch, en amerikaner vi allerede havde mødt efter en uge i Rio de Janeiro, som nu også er tjekket ind på vores hostel i Buenos Aires. Sydamerika er slet ikke så stort endda.


Paraguay

”En aparte oplevelse er et besøg i den paraguayanske grænseby Ciudad del Este, der ligger for enden af en bro over Paraná-floden. Her sælges elektronik og andre luksusgoder til halv pris med overvejende risiko for, at de er forfalskede. Byen har ikke den store charme og rummer en del bordeller, barer og kasinoer. Derudover kan man så let som ingenting blive rullet ved højlys dag.”
– Christian Martinez, Turen går til Brasilien

En pludselig indskydelse efter at vi er landet i Foz do Iguaçu. Hvorfor ikke tage til hurtigt smut til Paraguay om så bare for at få stemplet i passet? Paraguay, og især Ciudad del Este, som byen ved grænsen mellem Paraguay og Brasilien hedder, er kendt som Sydamerikas supermarked. Dette finder man ud af allerede når man stiger på bussen fra fx Florianopolis, som vi gjorde. Her er to slags mennesker, der skal med. Backpackers, der skal se vandfaldene og brasilianere der skal købe billige kopiprodukter, som de kan sælge på diverse markeder i Brasilien.

At Ciudad del Este er et kæmpe stort (gede)marked, mærker man allerede fra det sekund, man har krydset grænsen over en bro, der trafikalt er mere overbelastet end Køgebugtmotorvejen en mandag morgen kl. 8. Biler med paraguayske nummerplader susede frem og tilbage over grænsen i håb om at sælge det billige elektronik dyrere i Brasilien. Som fodgængere gik der ikke mere end 10 sekunder før en lokal forsøgte at prakke os de første kameraer og telefoner på. Vi modstod dog fristelsen, med en vis viden om, at der kunne være en 'minimal' sandsynlighed for, at produkterne var falske og nok højst ville virke i to timer. Derudover havde vi ingen Paraguay pesos eller US dollars. Ej heller havde vi nogen ide om hvordan kursen lå.



Efter at have fået vekslet nogle penge begav vi os ud i byen med ca. 100.000 Paraguay pesos hver (150 DKK). Da vi ikke var specielt interesserede i elektronik måtte vi igen ud at lede godt og grundig i nok den mest travle, uorganiserede, larmende og beskidte by nogen os nogensinde har set (hvilket inkluderer steder som Vietnam, Tyrkiet, Malaysia, Sydafrika og Esbjerg). Det lykkedes Thiis at finde et par 'næsten' ægte Ray Ban solbriller til omkring 30 kroner. Der var dog ikke gået mere end 10 minutter før det var tæt på at vi havde mistet dem igen. Det skete, da vi tog et billede af Kenneth med et par solbriller i butik længere nede. Da vi efter flere minutters forhandling ikke nåede til enighed med ejeren omkring prisen på tre par solbriller, forsøgte han at tage betaling for billedet i form af de Thiis' solbriller. Det lykkedes først at få ham til at slippe efter flere minutters skæld ud på dansk. Herefter gik turen hurtigt tilbage over grænsen til at noget mere fredelige Brasilien.



Boca Juniors
Vi ankom til Buenos Aires efter en bustur på Cama-klassen, som lige er dét bedre med større sæder, måltider og tv. Vores hostel var Milhouse Avenue, som havde ry for at være et party-hostel ud over det sædvanlige – hvilket det i den grad også var! Med omkring 300 gæster, en enorm bar, fester hver eneste aften, tagterrasse, en masse unge mennesker og venligt personale var det et rigtig lækkert sted at være. Nærmest inden vi checkede ind blev vi rådet til at tage ind og se Boca Juniors på stadion, hvor vi ville komme til at stå med de hardcore hooligans. Godt nok slap vi omkring 700 kroner pr. mand, men det var i den grad ALLE pengene værd.
Efter et besøg i en kælder tæt på stadion, hvor vi fik et par øl og en Boca Juniors t-shirt, viste vi vores falske medlemskort (det var kun lokale medlemmer, der havde adgang til tribunen) og var derefter kendt som hhv. Jonathan Oscar Weber (Thiis), Franco A. Guadagno (Esben) og Christian Bravo (Kenneth). Vi tre hombres kom endelig op på tribunen med en masse råbende, svedende, hash-rygende og ikke mindst sindssyge hooligans, og stemningen var vildere end vi nogensinde havde set andre steder – ikke engang en Champoins League finale kunne præstere samme niveau af stemning. Selv da holdet kom bagud, sang og råbte publikum endnu højere! For modstandernes tilskuere skulle da ikke have en god oplevelse af at være foran.
Godt nok endte kampen med et 0-1 nederlag til Boca Juniors, men utallige sange, et rødt kort (publikum gik amok) og tilråb til dommeren gjorde det til en helt speciel oplevelse. Det hyppigst brugte ord var ”PUTA”, hvilket på spansk betyder luder og var for det meste henvendt til dommeren eller modstanderne, når de lå i græsset efter en hård tackling.
Da kampen så var slut, skulle vi så hjem og sove med det samme? Nej da. Vi måtte ikke forlade stadion før en time efter kampen var slut, fordi de ville give både modstanderens og de normale tilskuere mulighed for at komme væk, inden vi hooligans blev sluppet ud. Så den time gik med uafbrudt fællessang på et tomt stadion, hvor de to hooligan-tribuner forsøgte at overgå hinanden i volumen og vildskab. Derefter var der fællessang hele vejen ud af stadion, hvor man ikke skulle gå mange skridt for enten at træde i en enorm pøl med tis eller blive mast op af en svedig, overvægtig og skæv argentinsk mand. Men ud og hjem kom vi i god behold.
Av for en oplevelse, og hvor kunne danske (og alle andre) tilskuere godt lære noget af den argentinske holdning til fodbold. For selvom Boca Juniors spillede ringere end Fremad Amager i 2. Division Øst, var stemningen bedre end noget, vi har set før.



Adios amigos
Andreas, Esben og Kenneth

Ingen kommentarer:

Send en kommentar